Zwangerschapsmassage
Een waardevolle ondersteuning in een bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Er wordt door het gewicht en de veranderende houding veel extra van de spieren gevraagd. Klachten die ontstaan kunnen door de massage behoorlijk verminderd worden. Ondersteuning bij rugklachten, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem, verminderde bloedcirculatie en verminderde stoelgang. Ook geestelijke en emotionele spanningen kunnen soms zwaar wegen.
De massage vermindert al deze typerende klachten op alle niveaus. Stress zal verminderen en de spieren worden soepeler. Hierdoor is de zwangerschapsmassage zowel ontspannend als opwekkend. Daarnaast is het een feit dat de massage de band tussen moeder en kind versterkt.
Een zwangerschapsmassage ondersteunt de aanstaande moeder bij:
Lage rugklachten, bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de armen, benen, voeten en bij klachten rondom de schouderbladen.
Contra Indicatie bij Zwangerschapsmassage:
Volledige contra-indicatie:
Hartklachten, Hoge bloeddruk, Infecties Infectieziekten, Verhoging of koorts, Kanker, tijdens de behandelperiode van chemo en/of bestraling, Herstelperiode na een operatie of ziekte, Trombose
Gedeeltelijke contra-indicatie:
Ontstekingen, ernstige rugpijn, een open wond of huidirritaties (blauwe plekken vermijden).
Trombose, Spataderen, Wratten. (niet over de wratten heen masseren).
Artritis of Artrose (in het te masseren lichaamsdeel als het ontstoken is).
Besmettelijke huidinfecties (denk aan zwemmerseczeem/kalknagels).
Na Operatief behandelde aandoeningen.
NIET BIJ BLOEDINGEN
NIET BIJ EERDERE MISKRAMEN
NIET BIJ TE HOGE OF TE LAGE BLOEDDRUK ZEKER I.C.M. HET VASTHOUDEN VAN VOCHT
NOOIT EEN DIEPTEMASSAGE
EERSTE TRIMISTER GEEN MASSAGE (NA DE 3E MAAND DUS PAS)
Door de massage wordt de lichaamstemperatuur verhoogd, ook in de baarmoeder. Een zwangere vrouw pompt 20% meer bloed rond dan normaal.
Het verhogen van deze temperatuur kan nadelige gevolgen hebben voor het innestelen van het eitje. Verloskundigen raden daarom aan pas vanaf de 3e maand te masseren.
Advies is altijd te overleggen met uw huisarts, gynaecoloog of verloskundigen of een massage raadzaam is.
Contact
MAS streeft ernaar om zo snel mogelijk contact met u op te nemen. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo snel mogelijk op.